Er is een nieuwe regerend kampioen in de stad: het Amerikaanse damesvoetbalteam zegevierde gisteren in de finale van het WK 2015 in Vancouver, Canada, en versloeg Japan met een indrukwekkende 5-2 score.

Team USA brak records met deze derde overwinning en is officieel het enige land in de geschiedenis van de Women's World Cup dat maar liefst drie gouden trofeeën mee naar huis neemt (1991, 1999 en nu in 2015). En terwijl de gezamenlijke inspanning van deze indrukwekkende dames leidde tot hun overwinning, moeten we onze petje afdraaien voor de vrouwen die het hardst schopten en de score punt na punt omhoog brachten. Tobin Heath zorgde voor een soepele voorsprong van het team en bezegelde de deal met een doelpunt in de 54e minuut, terwijl Lauren Holiday het vierde schot verstevigde.

Maar het was Carli Lloyd (bovenstaand) die nog steeds een groot deel van het land proberen om hun kaken weer op hun plaats te houden. De speler zal de geschiedenis ingaan als de enige vrouw die verbazingwekkend een hattrick maakte en scoorde drie goals, in een WK-finale voor vrouwen - en ze bereikte ze in de eerste 16 minuten van de spel. Aan het einde van de wedstrijd rende het team terecht over het groene veld en deed niets anders dan vieren en veel champagne inschenken (